CV
 
ATELJÉ Stenunge Allé 15 STENUNGSUND
  om ewa   teckningar och målningar utställningar utbildning

 arbetskamrater och vänner

länkar
 

OLJEMÅLNINGAR

   

EWA PEVA EVERS

PRIVAT

AKTUELLT

BILDER

UTSTÄLLNINGAR

UTBILDNING

ATELJÉ

MEDARBETARE

LÄNKAR

 

 

  In the wind Den lille Konstnären Dotter Oljemålning Trolleriduva Röda Guldband

Motiven finns inuti mig
Bildspråket närmar sig poesi med många lager och tolknings möjligheter. Vill helst inte låsa betraktaren vid en berättelse i ord, även om det finns många frågor, tankar, känslor och idéer mellan skikten i mina bilder.Jag inspireras av själva livets paradox, att alla fenomen i sig bär på sin motsats.Ljuset – mörkret, födelsen – döden, glädjen – sorgen, kärleken – rädslan, skönheten – fulheten, styrkan – svagheten etc..Hela verkligheten vibrerar av laddningen och rörelsen mellan dessa poler.
Min utgångspunkt är den existentiella upplevelsen av att vara människa närvarande i livets mystik och därifrån utforska relationer och sammanhang, genom att bearbeta det egna livets upplevelser, minnen, drömmar, fantasier och sinnesstämningar. En vacker dag inser man, bara för ett kort ögonblick, hur allt hänger ihop och förstår att det finns ett magiskt SAMBAND.
TEKNIK Skiktmåleri
Målar långsamt och omständligt skikt på skikt enligt klassiskt koncept. Först en Graissaille (gråskale) - undermålning med temperafärg sedan lager på lager med kulörer i laserade skikt. Därefter börjar övermålningen med oljefärger med mjuk pensel i tunna, tunna skikt, som måste torka mellan varje målningstillfälle. Processen är lång och målningen kommer att förändras och utvecklas mycket under arbetets gång. Efter flera månader eller år får den lämna ateljén. spacer

  Sagoberättaren Barfota oljemålning på pannå Samband Flicka med fågel Turdyveln oljemålning
  HokusPokus Syskon oljemålning Oljemålning Slingor Skogsvägen oljemålning
 

Klicka på bilderna för att se hela målningen

       

Se mer

GLASMÅLNINGAR

AKVARELLER

TECKNINGAR

GRAFIK

SKULPTUR