Ateljé
  om ewa   teckningar och målningar utställningar utbildning
arbetskamrater och vänner
länkar
 
 
   

EWA PEVA EVERS

PRIVAT

AKTUELLT

BILDER

UTSTÄLLNINGAR

UTBILDNING

ATELJÉ

MEDARBETARE

LÄNKAR

 

 

2021

Januari

Pandemin fortsätter. Allt är tillsvidare inställt. Vi väntar på att bli vaccinerade mot Covid.Vågar knappt åka buss pga smittorisken. Promenerar 5 km varje dag men råkade halka på en isfläck ute på Stenungsön. AJ! AJ! Skadar vänster arm och får en fraktur i axeln.Kan inte jobba med skulpturerna som planerat. Får inte lyfta eller rotera med armen.Orolig för att mina lysande planer, att kanske bjuda in till visning här i ateljén i vår, nu går upp i rök.

Är med barnbarnen varannan dag, men nu kan jag inte ens lyfta dom, dra barnvagnen eller byta blöjor. Föräldrarna är tvungna att assistera mig. Det blir sjukgymnastik, värktabletter och tänjning av senor och tålamod i många veckor framöver
Corona 2021


2020

Sven W

Döden drog fram genom våra liv och tog med sig några av våra bästa vänner, älskade och viktiga människor. Det blev begravningar, sorg och många tårar. Nu är det vi som står längst fram i kön men utan nummerlappar…
Är sällan inne här på hemsidan och uppdaterar. Tiden räcker inte till.Jobbar med skulpturer, stora avgjutningar av människor och miniatyrer av dessa skulpturer.
Allt är tänkt att ingå i samarbetsprojektet ”TRÅDEN” som är ett omfattande konstprojekt som skräddaren/tmodedesignern Kicki Lycke och jag började planera för 2 år sedan. Långt innan vi ens kände till någon pandemi. Sedan blev det som bekant många förhinder och inställda träffar.

Mormor och OTTO

Arbetar för tillfället bara enstaka dagar här och där då den mesta tiden ägnas åt den viktiga uppgiften att vara MORMOR och FARMOR. En liten gosse till, lille ALFRED, kom till världen i maj och den stora kusinen Ralph flyttade långt bort så det blev oändliga dagar på bussar hit och dit fram och tillbaka. Nu har vi tre små prinsar som fyller livet med kärlek, mening och innehåll och som jag håller på att lära upp till mina konst-modeller och medhjälpare.

ALFRED

Alla kurser, föreläsningar och utställningar ställdes in på obestämd tid. Visst skulle kulturarbetare kunna ansöka om stöd eller Corona-bidrag från kulturrådet! Men har du inga skrivna kontrakt, avtal eller papper på förlorade uppdrag, beräknad försäljning eller förlorade inkomster så finns inga kulturbidragsblanketter som går att fylla i. Vem ids ens försöka? Nu är vi gamla och har inte tid att försöka sitta och formulera, skriva långa motiveringar och förklaringar på hur vi konstnärer arbetar.  – Kultur-byråkraterna kan ta sina utlovade generösa kulturpengar och stoppa upp i ...


2019

2019 07 21  
Nu är han här
Lille OTTO

Nyfödd OTTO

Kusinerna
Kusiner

 

Buddha bollen

27 juni
Min Buddha ska friseras, snaggas och snyggas till.
2 veckor kvar! Vi förbereder oss för att ta emot detta nya liv. Allt är okänt och nytt fast välkänt sedan begynnelsen. Bebisen vände sig till slut. Livet vände och vred sig. För ett år sedan fick Isabel missfall. Som vi grät den dagen! Detta märkliga år med inklusive allt. En tjänsteman vid namn Dusan Radic, omprövare på omprövningsenheten för Pensionsmyndighetens sektion för bostadstillägg har efter ett halvårs utredningsarbete kommit fram till att kontnären Ewa Peva
tillika fattigpensionären Evers SANNOLIKT inte bor i sin bostad. Det är lite förbluffande att han baserar detta beslut på antagandet, att här i lägenheten förekommer mycket farliga, ohälsosamma kemikalier eftersom jag målar och gör skulpturer här inne. Jo! det kan man tydligt se igenom fönstret! Sug på den!
- "Vad gör hon egentligen där inne? "...Man kan riktigt höra hur dom tisslar och tasslar utanför mitt fönster.
Var jag bor när jag inte bor där jag säger att jag bor har myndigheten dock inget svar på! Förmodligen under en pressening i friska luften. Men eftersom jag inte är skriven där kan jag inte få något bidrag till hyran...Kafka!
Lyssnar hänförd på Stina Wollters sommarprogram och gråter hela bussresan in till Göteborg. Ren och skär kärlek! Det är vad hon berättar om. Blir fylld av kärlek och mening. Tack finaste Stina ♥️ Sen cyklar älsklings RRRR®️ och jag runt, leker och gungar i parken och jag försöker att lägga på minnet, komma ihåg och spara allt denna lille kloka filosof lär mig om livet.

https://sverigesradio.se/
sida/avsnitt/1319468?programid=2071

 

Dagen före midsommarafton.
Kricko och jag hjälps åt
att göra formen på Isabels mage.
Det tat 1,5 timme.
Isabel matas med jordgubbar och bara gillart.
Vändningen gick bra. Bebisen verkar ha lagt sig tillrätta med huvudet neråt.

Formtagning av gravidmagen

Planterar och piffar på min altan inför sommaren.
Förbereder, strukturerar och planerar.
Beställer material och sätter ihop en spellista
till akvarelläventyret på TJÖRN!
Men mina tankar är hos min dotter.
Ett vändningsförsök ska göras.
Måtte barnmorskorna vara erfarna, ha kunskap,
vara omsorgsfulla och ha varsamma goda händer.

Bebis i magen

Känner på magen som växer och växer.Isabel har en liten människa där inne..För 31 år sedan låg hon själv i min mage. CO gjorde då gipsavgjutningen som hänger i bakgrunden. Nästa vecka, 1 månad innan beräknad förlossning ska vi göra en avgjutning av Isabels mage. Allt är otroligt spännande!


Är sk. fattigpensionär som har fullt upp med att försöka överleva.Därför harjag tyvärr inte hunnit uppdatera denna sida.Det har varit en tid av prövningar.
Energin har gått åt till tjafs med byråkrater,
hantera ekonomiska och juridiska spörsmål och skriva testamente.Det som just nu lyser upp tillvaron är umgänget med lille Ralph 6 år.Spenderar så mycket tid jag får med honom


Barnbarn
Tupplur i gungan


Bullen jäser i ägget
Isabel och bullen jäser i ägget


Vi förbereder oss också på att det ska komma en ny liten familjemedlem i sommar och en barnkammare ska inredas. Är glad för att alla barnen klarar sig så fint och har roliga och innehållsrika iiv
.
Har varit på KKV i Göteborg och arbetat med brons, vilket resulterade i några små men tunga bronsskulpturer.som jag ska göra socklar till så fort jag får tillfälle.
Just nu i startgroparna på ett nytt samarbetsprojekt med en skräddarmästare...Vad bidde det då? JA! Det får vi se om ett tag..Ska teckna och måla akvarell och gjuta av alla hågade vänner som gipsbyster. Måste bara få min gamla skadade högerarm hel och hållen igen.
Behöver en livvakt / assistent som kan köra bil,är stark och har muskler och klarar av det digitala. Ingen ersättning kan utlovas tyvärr.


Följ mig gärna på Face Book https://www.facebook.com/ewa.evers